Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Aktiviteiten


poëzie maken
is het welkom heten
van een gedicht
ook al ben je
aan het verhuizen
Frouwkje Zwanenburg

Taalatelier Het Roosvenster – een taalwerkplaats

Informatie over lessen, lezingen, presentaties, (stilte)wandelingen en meer.

Optredens

Frouwkje gaat ook in het nieuwe jaar door met optredens waarbij ze gedichten uit Klank van jasmijn voordraagt. Het zijn kleine performances, waarin ze de gedichten in een persoonlijk kader zet en waarbij ze zich altijd muzikaal laat begeleiden. De agenda voor de optredens ziet er als volgt uit:

Op zondagmiddag 11 maart zal Frouwkje optreden in het atelier van Mei Ling Sieraden, Prinsenstraat 10 in Edam. Ze zal daarbij begeleid worden door de violist Frank Heerze uit Edam. De deuren gaan om 14.30 uur open en het optreden begint om 15.00 uur. Vooraf is er koek, koffie of thee en na afloop is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. Graag zo snel mogelijk opgeven.

Op zondagmiddag 18 maart treedt ze, eveneens met Frank Heerze, op in de Doopsgezinde kerk, Onnastraat 10, in Steenwijk. In het kader van een poëziemiddag. De middag begint om 14.00 uur.

In september zal Frouwkje ook te gast zijn bij Joke Konijn. Dan tijdens de kunstroute Veldwerk in de Schaalsmeerpolder.

Presentaties

De eerste drie presentaties van de bundel “Klank van jasmijn” hebben al plaatsgevonden. De vernissage in Giethoorn, met de presentatie van Klank van jasmijn, was een feestje! De voordracht van enkele gedichten met muziek van Ferdi Schukking werd zeer gewaardeerd. Ook de volgende presentatie, op 26 oktober bij boekhandel Verkaaik in Gouda, was een groot succes. Het talrijke publiek genoot van de voordracht door Frouwkje en de muziek van Bé Hofman op dwarsfluit. Op 23 november volgde een presentatie in Purmerend met begeleiding op cello. Ook hier was het publiek onder de indruk. Een van de aanwezigen reageerde: “Het zijn toegankelijke gedichten, maar ze zijn zeker niet eenvoudig. Al luisterend kun je ook je eigen spoor volgen.”
Op 15 april 2018 presenteert Frouwkje de bundel in het Theehuis in Zaandijk,

Lessen Kunstgeschiedenis

Frouwkje doet dit cursusjaar voor het laatst mee met de cyclus van 24 lessen kunstgeschiedenis in cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Het gaat om zes lessen in december, februari en april. Het thema van haar lessen is “Liefde in de literaire kunsten”. Meer informatie www.wherelant.nl.

Lezingen

Frouwkje kan geboekt worden voor presentaties of lezingen over haar bundel. Onderaan in de agenda kunt u alles nog eens terugvinden.


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL05INGB0002755797

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster. Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.

Agenda

Op zondagmiddag 11 februari 2018 geeft Frouwkje in De Regenboogkerk in Oegstgeest een lezing over “Klokken en de tijd in de gedichten van Chagall”.
Op zondagmiddag 11 maart zal Frouwkje optreden in het atelier van Mei Ling Sieraden, Prinsenstraat 10 in Edam. Ze zal daarbij begeleid worden door de violist Frank Heerze uit Edam. De deuren gaan om 14.30 uur open en het optreden begint om 15.00 uur. Graag zo snel mogelijk opgeven.
Op zondagmiddag 18 maart treedt Frouwkje op in de Doopsgezinde kerk, Onnastraat 10, in Steenwijk. Ze zal daar tijdens een poëziemiddag een aantal gedichten uit de bundel voordragen. Ze wordt muzikaal begeleidt door de violist Frank Heerze. De middag begint om 14.00 uur.
Op 15 april 2018 gaat Frouwkje een presentatie verzorgen in het Theehuis in Zaandijk, als onderdeel van de atelierroute die daar dat weekend plaats vindt.
Frouwkje geeft dit kursusjaar 2017/2018 zes lessen kunstgeschiedenis. Het thema van de cyclus is “Liefde in de kunst”. Zie Cultuurhuis Wherelant in Purmerend.
De presentaties van “Klank van jasmijn” op zondag 8 oktober in Giethoorn en donderdag 26 oktober bij boekhandel Verkaaik in Gouda waren fijne feestjes. Beide keren was er veel belangstelling. Ook op donderdag 23 november in Purmerend was er volop aandacht voor de gedichten. Een van de aanwezigen verwoordde het aldus: “Het zijn toegankelijke gedichten, maar ze zijn zeker niet eenvoudig. Al luisterend kun je ook je eigen spoor volgen.” \\\\