Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Aktiviteiten


poëzie maken
is het welkom heten
van een gedicht
ook al ben je
aan het verhuizen
Frouwkje Zwanenburg

Taalatelier Het Roosvenster – een taalwerkplaats

Informatie over lessen, lezingen, presentaties, (stilte)wandelingen en meer.

Optredens

Frouwkje gaat door met optredens waarbij ze gedichten uit Klank van jasmijn voordraagt. Het zijn kleine performances, waarin ze de gedichten in een persoonlijk kader zet en waarbij ze zich altijd muzikaal laat begeleiden. De agenda voor de optredens ziet er als volgt uit:

Op 27 mei is Frouwkje te beluisteren in Giethoorn, Galerie Duine-Rhee aan de Molenweg 36, als onderdeel van de finissage van een expositie met als thema De val van Icarus. Ze treedt daar op met de jonge pianist Dapper Bruijn. Hij begeleidt Frouwkje bij het voordragen van haar gedichten. De middag duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.duine-rhee.nl.

Vanaf 15 september speelt de bundel Klank van jasmijn een belangrijke rol bij Expositie Veldwerk in de Schaalsmeerpolder. De expositie wordt georganiseerd door Joke Konijn, die ook de schilderijen voorop en in de bundel verzorgde. Op zaterdag 15 september om 12.00 uur opent Frouwkje de expositie. Daarna zijn er de drie weekenden van 15, 16, 22,23 en 29 en 30 september volop wisselende activiteiten, waarover meer informatie zal volgen.

Presentaties

Er hebben inmiddels vanaf de presentatie van de bundel een groot aantal optredens van Frouwkje met de gedichtenbundel plaatsgevonden. Ook in het najaar zal Frouwkje doorgaan met door het land op te treden met haar bundel. De musici zullen blijven variëren. U wordt via deze site op de hoogte gehouden. Telkens is het publiek na afloop onder de indruk. Een van de aanwezigen reageerde: “Het zijn toegankelijke gedichten, maar ze zijn zeker niet eenvoudig. Al luisterend kun je ook je eigen spoor volgen.”

Lezingen

Frouwkje kan geboekt worden voor presentaties of lezingen over haar bundel. Onderaan in de agenda kunt u alles nog eens terugvinden.


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL26ASNB0706926218

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster. Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.

Agenda

Op zondag 27 mei treedt Frouwkje op met gedichten uit “Klank van jasmijn” bij de finissage van een expositie waarbij de val van Icarus centraal staat. Welkom in Galerie Duine-Rhee, Molenweg 36 in Giethoorn vanaf 14.00 uur.
In september staat het werk van Frouwkje centraal tijdens de manifestatie Veldwerkexpo in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam. Veldwerk wordt georganiseerd door Joke Konijn, die ook de illustraties in de bundel “Klank van jasmijn” verzorgde. De expositie wordt door Frouwkje geopend op 15 september om 12.00 uur. En ontrolt zich verder in de weekenden van 15, 16, 22,23,en 29 en 30 september. Volg ook www.veldwerkexpo.nl.
De eerdere optredens van Frouwkje met Klank van jasmijn (2017) waren allemaal feestjes. Frouwkje draagt steeds een aantal gedichten voor uit de bundel. Daarbij worden haar gedichten omlijst door muziek van telkens andere musici. Zo trad ze op met een cellist(e), een violist, een dwarsfluitiste en een jazz- saxofonist. In Giethoorn gaat ze op 27 mei optreden met Dapper Bruijn, een jonge pianist. Wie de muziek in Oost-Knollendam gaat verzorgen is nog een verrassing.