Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Aktiviteiten


poëzie maken
is het welkom heten
van een gedicht
ook al ben je
aan het verhuizen
Frouwkje Zwanenburg

Taalatelier Het Roosvenster – een taalwerkplaats

Informatie over lessen, lezingen, presentaties, (stilte)wandelingen en meer.

Optredens

Op zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur zal Frouwkje optreden in De Vermaning in Edam. Ze zal daar voordragen uit haar oudere en recente werk, waaronder ook Gedichten (vertaling van Frouwkje van gedichten van Marc Chagall) en Klank van jasmijn (uitgegeven in 2017) en uit verschillende haikubundeltjes. Waaronder het onlangs verschenen haikubundeltje Stilte. Zij wordt daarbij begeleid door Frank Heerze op de viool. Entree € 10,=. Graag opgeven van tevoren.

Op zaterdagmiddag 13 april heeft Frouwkje in Houwerzijl opgetreden bij de drukker Dick Ronner in de tweedehandsboekhandel van zijn vrouw Flora. Dick is de drukker van veel van haar bundels, onder andere de tweejaarlijks verschijnende haikubundeltjes. Die middag heeft ze haar nieuwe haikubundeltje Stilte daar gepresenteerd. Daaraan voorafgaand droeg ze voor uit Chagall’s Gedichten en uit haar eigen bundel Klank van jasmijn. Het geheel werd muzikaal begeleid door het duo Kluts en Kwijt (Peter Smolders en Els Eekhof uit Heerhugowaard) op accordeon, piano en met eigen liedjes.

In de laatste drie weekenden van september 2018 stond de bundel “Klank van jasmijn” centraal tijdens de manifestatie Veldwerkexpo in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam. De hele kunstroute, die in het teken stond van duurzaamheid, was een succes. Misschien gaat in het voorjaar van 2019 de vaartocht herhaald worden, waarin Froukje en Sijmen hun gedichten voordroegen en begeleid werden op de jazz saxofoon door Wiechert Vermeulen.

Presentaties

Er hebben inmiddels vanaf de presentatie van de bundel Klank van jasmijn een groot aantal optredens van Frouwkje met de gedichtenbundel plaatsgevonden. Telkens is het publiek na afloop onder de indruk. Een van de aanwezigen reageerde: “Het zijn toegankelijke gedichten, maar ze zijn zeker niet eenvoudig. Al luisterend kun je ook je eigen spoor volgen.”


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL26ASNB0706926218

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster.
Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.