Roosvenster

Atelier voor tekst, voordracht en poëzie

Aktiviteiten


poëzie maken
is het welkom heten
van een gedicht
ook al ben je
aan het verhuizen
Frouwkje Zwanenburg

Taalatelier Het Roosvenster – een taalwerkplaats

Informatie over lessen, lezingen, presentaties, (stilte)wandelingen en meer.

Optredens

Frouwkje gaat ook in het nieuwe jaar door met optredens waarbij ze gedichten uit Klank van jasmijn voordraagt. Het zijn kleine performances, waarin ze de gedichten in een persoonlijk kader zet en waarbij ze zich altijd muzikaal laat begeleiden. De agenda voor de optredens ziet er als volgt uit:

Op de zondagmiddagen 11 maart en 8 april zal Frouwkje vanaf 15.00 uur optreden in de galerie van Mei Ling Sieraden, Prinsenstraat 10 in Edam. Op 11 maart wordt ze daarbij begeleid door de violist Frank Heerze uit Edam en op 8 april door de cellist Frans Wytema uit Zaandijk. Beide optredens zijn al volgeboekt.

Op zondagmiddag 18 maart treedt ze weer met Frank Heerze op in de Doopsgezinde kerk, Onnastraat 10, in Steenwijk in het kader van een poëziemiddag. De middag begint om 14.00 uur.

Op zondagmiddag 15 april volgt een optreden in het Theehuis van Joke Konijn, begeleid door Frans Wytema op cello. Het Theehuis staat in de tuin van het Weefhuis aan de Lagedijk tegenover nr. 100 in Zaandijk.

Op 27 mei is Frouwkje vanaf 14.00 te beluisteren in Giethoorn, Galerie Duine-Rhee aan de Molenweg 36 als onderdeel van de finissage van een expositie over de val van Icarus.

In september zal Frouwkje ook te gast zijn bij Joke Konijn. Dan tijdens de kunstroute Veldwerk in de Schaalsmeerpolder.

Presentaties

De eerste drie presentaties van de bundel “Klank van jasmijn” hebben al plaatsgevonden. De vernissage in Giethoorn, met de presentatie van Klank van jasmijn, was een feestje! De voordracht van enkele gedichten met muziek van Ferdi Schukking werd zeer gewaardeerd. Ook de volgende presentatie, op 26 oktober bij boekhandel Verkaaik in Gouda, was een groot succes. Het talrijke publiek genoot van de voordracht door Frouwkje en de muziek van Bé Hofman op dwarsfluit. Op 23 november volgde een presentatie in Purmerend met begeleiding op cello. Ook hier was het publiek onder de indruk. Een van de aanwezigen reageerde: “Het zijn toegankelijke gedichten, maar ze zijn zeker niet eenvoudig. Al luisterend kun je ook je eigen spoor volgen.”

Lezingen

Frouwkje kan geboekt worden voor presentaties of lezingen over haar bundel. Onderaan in de agenda kunt u alles nog eens terugvinden.


Ⓒ Het Roosvenster
Frouwkje Zwanenburg
Standerdmolen 16
1135 LS   Edam
0299 - 406781
info@roosvenster.nl
www.roosvenster.nl
IBAN NL26ASNB0706926218

Meld u aan voor de Nieuwsbrief van het Roosvenster. Deze verschijnt maandelijks, mét gedicht.

Agenda

Op 11 maart en 8 april presenteert Frouwkje haar bundel “Klank van jasmijn” bij Mei Ling Sieraden, Prinsenstraat 10 in Edam. Beide keren om drie uur ’s middags. Op 11 maart wordt ze begeleid door Frank Heerze op viool, op 8 april door Frans Wytema op cello. Beide presentaties zijn al volgeboekt.
Op zondagmiddag 18 maart, 14.00 uur, treedt Frouwkje op in de Doopsgezinde kerk, Onnastraat 10, in Steenwijk. Ze zal daar tijdens een poëziemiddag een aantal gedichten voordragen. Ze wordt muzikaal begeleid door de violist Frank Heerze.
Op 15 april 2018 gaat Frouwkje een presentatie verzorgen in het Theehuis in Zaandijk, als onderdeel van de atelierroute die daar dat weekend plaats vindt. Die middag wordt ze begeleid door Frans Wytema op cello. Het Theehuis staat in de tuin van het Weefhuis aan de Lagedijk tegenover nr. 100 in Zaandijk.
Op zondag 27 mei treedt Frouwkje op met gedichten uit “Klank van jasmijn” bij de finissage van een expositie waarbij de val van Icarus centraal staat. Welkom in Galerie Duine-Rhee, Molenweg 36 in Giethoorn vanaf 14.00 uur.
In september staat het werk van Frouwkje centraal tijdens de manifestatie Veldwerkexpo in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam. Veldwerk wordt georganiseerd door Joke Konijn, die ook de illustraties in de bundel “Klank van jasmijn” verzorgde.